RHMZ: Izgledi vremena za područje Vojvodine za april 2021. godine

Pogledajte kakvo nas vreme očekuje u aprilu

777
Foto: Marko Pudić

Do 05. aprila očekuje se promenljivo, malo svežije i vetrovito vreme za ovo doba godine uz kišu mestimično oko 02. i 03.04.


Srednja dnevna temperatura vazduha biće malo ispod višegodišnjeg proseka (od 8ºC do 12ºC). Prva tri dana aprila jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od 7ºC do 11ºC, a zatim od -1ºC do 3ºC. Početkom aprila najviša dnevna temperatura imaće vrednosti u intervalu od 18ºS do 21ºS, zatim će biti u padu i imati vrednosti u intervalu od 13ºC do 16ºC. Umeren, povremeno i jak severozapadni vetar duvaće oko 02. i 03.04, saopštavaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U periodu od 07. do 17.04. predviđa se promenljivo i malo toplije vreme za ovo doba godine, povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima praćenim grmaljavinom. Srednja dnevna temperatura vazduha biće malo iznad višegodišnjeg proseka (od 8ºC do 13ºC). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od 4ºC do 9ºC, a najviša dnevna od 12ºC početkom do 20ºC krajem perioda. Do kraja prve dekade aprila duvaće slab ili umeren jugoistočni vetar. Intenzivnije padavine se očekuju oko 12. aprila.

Do kraja aprila ima izgleda da će se uspostaviti period toplijeg i uglavnom suvog vremena za ovo doba godine sa srednjom dnevnom temperaturom vazduha iznad višegodišnjeg proseka (od 13ºC do 18ºC). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od 7ºC do 12ºC, a najviša dnevna od 17ºC do 20ºC; početkom, sredinom i krajem treće dekade aprila i do 24ºC. Kiša ili lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom prognoziraju se oko 17.04, početkom, sredinom i krajem treće dekade aprila, pri čemu je krajem aprila moguća i pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom i olujnim vetrom. Intenzivnije padavine se predviđaju oko 21. i 25.04.

Prognozirana količina padavina biće ispod višegodišnjeg proseka za posmatrani period sa vrednostima u intervalu od 30 mm na severu do 50 mm na jugozapadu Vojvodine.


Pogledaj: Poribljavanje u Vojvodini – planirano puštanje oko 14 tona mlađi šarana

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here