РХМЗ упозорава на јако невреме

На подручју Баната и Бачке упаљен је наранџасти метео аларм

480
Фото: Pixabay

Упркос томе што су претходних дана за четвртак најављивали суво време, РХМЗ је јутрос издао упозорење о надолазећим падавинама.


Очекује нас већа количина падавина на локалном нивоу, уз појаву града и олујног ветра.

„Пљускови и грмљавине који се на подручју северне Србије очекују данас у другом делу дана, а сутра у већем делу наше земље, локално ће бити праћени градом, јаким или олујним ветром и количином падавина већом од 20 мм за кратко време.

У суботу (17.09.) се грмљавински процеси очекују још на југу и истоку Србије, а у осталим крајевима киша, која ће уз захлађење и јак и олујни северозападни ветар бити интензивнија увече и у ноћи ка недељи (17/18.09.)“, наводи РХМЗ.

На подручју Баната и Бачке упаљен је наранџасти метео аларм, што значи да су прогнозиране опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе.

У Срему, као и на истоку и југоистоку Србије, упаљен је жути метео аларм. Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике, преноси Nova.rs.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here