Стиже невреме, упаљен наранџасти метео аларм

Непогоде и пад температуре

1333
Фото: Pixabay

У Србији ће данас бити променљиво и нестабилно са пљусковима и грмљавином, а локално се очекују краткотрајне временске непогоде.


Републички хидрометеоролошки завод упозорава да се локално очекују и краткотрајне временске непогоде, обилни пљускови са грмљавином, град, јак и олујни западни и северозападни ветар.

Најјаче непогоде очекују се у Подунављу и Поморављу. У Војводини па тако и у Бачкој Паланци температура шест до седам степени нижа, док ће на југу и данас бити веома топло.

За кратко време може пасти више од 20 литара кише по метру квадратном. Облаци су већ захватили Алпе, а до севера Србије стићи ће средином дана.

Ветар ујутру и пре подне слаб и умерен југоисточни, у кошавском подручју повремено и јак, од средине дана у појачању и скретању на западни и северозападни правац.

Најнижа температура ће се кретати од 16 до 23 степена Целзијуса, највиша од 28 степени на северозападу до 36 степени на југу и југоистоку.

Прогноза за наредна три дана

Недеља

Променљиво облачно и свежије, понегде са краткотрајном кишом или пљуском са грмљавином. Ветар умерен, повремено и јак, северозападни. Најнижа температура од 16 до 20 степени, највиша од 26 до 29 степени.

Понедељак

Претежно сунчано. Ветар умерен, повремено и јак северозападни. Најнижа температура од 14 до 18 степени, највиша од 26 до 30 степени.

Уторак

Изнад већег дела претежно сунчано, само у западним пределима умерено облачно, понегде је могућа краткотрајна. Ветар слаб и умерен, у планинским пределимаповремено и јак северозападни. Најнижа температура од 13 до 19 степени највиша од 28 до 30 степени.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here