U Bačkoj Palanci smanjena vidljivost zbog magle

Zbog magle vidljivost je mestimično smanjena na 50-100 metara

187
Foto: Vjera Đorđević

Prestanak snežnih padavina uz konstantne intervencije putara donele su dobru prohodnost puteva, ali je vožnja i dalje u zimskim uslovima, saopštio je AMSS.


Vozačima sada otapanje snega donosi druge opasnosti, odroni su učestali, kolovozi mokri, a mraz u jutarnjim i večernjim satima utiče na pojavu poledice.

Na tim mestima teško je kontrolisati vozilo i upravljati njime, zaustavni put je dug i nekotrolisan, a saobraćajne nezgode česte i opasne u kojima uvek učestvuje više vozila, naletanjem jedno na drugo. Magla i niska oblačnost dodatno otežava vožnju i usporava saobraćaj, jer su ovo vremenski uslovi kada se ona zbog snega često i iznenada pojavljuje pored reka, kanala u kotlinama i preko planinskih prevoja.

U Bačkoj i Sremu smanjena vidljivost zbog magle

Na području srednje Bačke i Srema – zbog pojave magle vidljivost je mestimično smanjena na 50-100 metara, saopštili su Putevi Srbije.

Savetuje se maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnici u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here