U Bačkoj Palanci zimsko sunce, evo kada nas očekuje sneg

Vremenska prognoza

1976
Фото: Дражен Нешић

Malo hladnije nego u juče sa slabom susnežicom i snegom u zapadnim, centralnim i južnim predelima danas, a na severu Srbije suvo uz delimično razilaženje oblaka i sunčane intervale.


Više sunčanih sati biće na severu Vojvodine. Duvaće umeren do pojačan severni i severozapadni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2 do 2 stepena, a maksimalna od 1 stepen u Užicu, Dimitrovgradu i Novom Pazaru do 7 u Negotinu gde će biti sunčanih perioda.

Uveče suvo, a samo na jugu ređa pojava slabe susnežice. Temperatura u 22 časa od -2 do 1 stepen.

U Vojvodini u noći ka suboti palo je malo slabe susnežice i snega na jugu pokrajine. Danas suvo i promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Više sunčanih sati biće na severu Vojvodine. Duvaće umeren do pojačan severni i severozapadni vetar. Pritisak iznad normale.

Minimalna jutarnja temperatura od -2 do 0 stepeni, a maksimalna od 4 na jugu do 6 stepeni na severu Vojvodine. Uveče suvo. Temperatura u 22 časa od -2 do 0 stepeni.

U Bačkoj Palanci suvo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Duvaće umeren do pojačan severni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -1°C, a maksimalna do 5°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 0°C.

Vreme narednih dana

U nedelju ujutru mraz, a tokom dana pretežno suvo i malo toplije nego u subotu sa dužim sunčanim periodima na severozapadu i zapadu Srbije, a nešto oblačnije u centralnim i južnim predelima. Vetar slab zapadnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -6 stepeni do 0, a maksimalna od 2 stepena na jugu i jugoistoku Srbije do 8 u Negotinu.

U ponedeljak naoblačenje sa severa donosi malo kiše i susnežice uz pad temperature popodne. U utorak hladnije sa snegom u centralnim i južnim predelima, a na severu suvo. U sredu ujutru mraz i prohladno tokom dana uz sunčane intervale. U drugoj polovini iduće sedmice je najverovatnije otopljenje po današnjoj prognozi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here