Упозорење на непогоде и обилне падавине на подручју Бачке

Због очекиваног јаког невремена, на територији целе Србије на снази је метео аларм

948
Фото: БАП ВЕСТИ

Републички хидрометеоролошки завод издао је рано јутрос ново упозорење на грмљавинске непогоде и обилне падавине.


Према мапи објављеној на сајту РХМЗ, у наранџастом су Бачка, Срем, западна Србија, Поморавље, Шумадија и југозападни делови Србије.

Због очекиваног јаког невремена, на територији целе Србије на снази је метео аларм.

РХМЗ издао хитно упозорење: У наредних сат времена јак пљусак, грмљавина и град
Када је реч о УВ индексу,у црвеном данас су Смедеревска Паланка, Димитровград и Врање, где је УВ индекс означен као опасна појава и обележен је црвеном бојом и бројем осам.

Петак

Променљиво облачно, нестабилно и свежије с кишом, пљусковима и грмљавином, који ће местимично бити интензивнији са великом количином падавина. Ветар у скретању на северозападни и у појачању. Најнижа температура од 13 до 17 степени, а највиша од 20 до 25 степени.

Субота

Нестабилно с кишом, пљусковима и грмљавином, који ће местимично бити интензивнији са великом количином падавина. Ветар умерен, повремено јак, северозападни. Најнижа температура од 14 до 17 степени, а највиша од 23 до 27 степени.

Недеља

Променљиво облачно са сунчаним интервалима. Пљускови и грмљавине се понегде очекују у источним, централним и јужним крајевима Србије, али уз смањење честине падавина у односу на претходни период. Ветар слаб до умерен, у источној Србији повремено и јак, северни. Најнижа температура од 14 до 17 степени, а највиша од 24 до 29 степени.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here