Упозорење РХМЗ: Од сутра до 11. јуна пљускови и грмљавине

Град, јак ветар и велика количина падавина

556
Фото: Pixabay

РХМЗ је издао упозорење да се од сутра до 11. јуна очекују пљускови и грмљавине, као и обилне падавине.


Пљускови и грмљавине који се очекују у среду и четвртак 8. и 9. јуна, локално ће бити праћени градом, јаким ветром и количином падавина већом од 20 мм за кратко време, саопштио је РХМЗ, а преноси Тањуг.

У петак и суботу (10. и 11. јуна) падавине ће се интензивирати, па се местимично очекује од 30 до 60 мм кише за 24 сата.

У Србији ће сутра бити умерено до потпуно облачно, местимично са кишом или локалним пљусковима са грмљавином, ујутру и пре подне најпре на северозападу, западу и југу Србије, а после подне и у осталим крајевима.

Само ће се у источној Србији већи део дана задржати суво. Локално се очекују и краткотрајне непогоде са градом и јаким ветром. Ветар слаб до умерен, у Банату, доњем Подунављу и Поморављу повремено и јак јужни и југоисточни, после подне у слабљењу. Најнижа температура од 12 до 19, а највиша дневна од 24 до 28 степени.

Према изгледима за наредних седам дана, до 15. јуна, биће променљиво и нестабилно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином, који ће до петка у свим, а у суботу у крајевима јужно од Саве и Дунава локално бити израженији са већом количином падавина, градом и јаким ветром у зони пљускова.

У недељу и понедељак у источној, централној и јужној, а од уторка и у осталим крајевима Србије киша или локални пљускови са грмљавином биће слабијег интензитета и жестине у односу на претходни период

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here