Završen bunar u Paragama

Saopštenje za javnost JKP Komunalprojekt

1081

PARAGE: U petak, 30. septembra, završen je bunar u Paragama.

Direktor JKP „Komunalprojekt“, Aleksandar Bogunović ovom prilikom je izjavio da je problem sa bunarima u Paragama nakon više godina, uspešno rešen.

„U cilju završetka investicije koja je započeta još 2008. godine JKP „Komunalprojekt“ je obezbedio određena sredstva i projektno–tehničku dokumentaciju da iz sanitarno bezbednosnih razloga ugradi uređaj koji eliminiše metan iz izvorišta. Ovaj uređaj je preduslov da se bunar pusti u rad. Onog trenutka kada stignu rezultati „V“ obima, bunar u Paragama će biti pušten u rad, a mi se nadamo da će to biti ovih dana“, istakao je Bogunović.

On dodaje da je za ovu investiciju odvojeno 500.000 dinara i da je urađena u skladu sa planom i programom za 2017. godinu.

„Sam kvalitet vode u Paragama je takav da imamo preporuku da se voda ne koristi za piće zbog prisustva određenih sastojaka koji mogu uticati na miris, ukus ili boju vode, a to može izazvati primedbe korisnika. Međutim stanovnicima Paraga smo obezbedili alternativni način snabdevanja pijaćom vodom preko eko-česmi. Rezultati ispitivanja koje će vršiti Institut za javno zdravlje Vojvodine će pokazati da li će kvalitet vode biti bolji u odnosu na raniji period“.

Predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, koji je takođe prisustvovao otvaranju bunara kaže da je još 2008. godine iskopan bunar u Paragama međutim da li zbog nedostatka sredstava ili zbog nedostatka volje, nije završen.

„Kada smo krenuli da rešavamo ovaj problem susreli smo se sa brojnim imovinsko–pravnim i papirološkim problemima koje smo, naravno, morali da rešimo da bismo stigli do konačnog cilja i izgradili ovaj degazator. Kao što je rekao direktor JKP Komunalprojekta, iz sopstvenih sredstava smo izdvojili oko 500.000 dinara kako bismo obezbedili preduslov da se bunar pusti u rad i da se vodosnabdevanje u Paragama znatno popravi. Ovih dana često govorim o tome da mi kao Opština nastavljamo da poboljšavamo vodosnabdevanje na teritoriji cele opštine Bačka Palanka. Neki dan smo otvorili bunar u Obrovcu, a pre toga u Silbašu. Imamo još dve bitne investicije u saradnji sa višim nivoima vlasti, tačnije, sa Pokrajinskom vladom. Uradićemo još dva bunara. Završavamo javnu nabavku i u narednih par dana bi trebalo da počnu radovi u naseljenom mestu Pivnice i u samoj Bačkoj Palanci. Za ovu godinu uspećemo da uradimo pet bunara i mislim da je to veliki uspeh lokalne samouprave i same opštinske vlasti“, istakao je predsednik opštine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here