Bačkopalanački slikari posetili Bečej

1033
Slika rađena na likovnoj koloniji u Bečeju,tematski rad, u organizaciji Turističke organizacije grada Bečeja, ulje na platnu,70x50 cm, "Bečejska ekonomska škola"

BEČEJ: Zahvaljujući entuzijazmu Turističke organizacije Bečeja i uz logističku podršku lokalne samouprave, nakon dve godine pauze, likovni stvaraoci ponovo su se okupili na šestodnevnoj likovnoj koloniji „Krug”.


Selektorka kolonije, akademska slikarka Đerđi Ačai okupila je 12 umetnika iz Bečeja i bliže okoline, koji danas završavaju rad u koloniji.

Pored selektorke Đerđi Ačai i domaćina Viktora Škrabanja, svakodnevno su radili Svetlana Miladić i Ljiljana Nedeljkov iz Bačke Palanke, Sanja Vukas i Piroška Tot Kaša iz Bečeja, Milorad Josimović i Branislav Stojančev Paša iz Novog Bečeja, Danijel Babić i Maja Verzoti iz Novog Sada, Žarko Đukić iz Pivnica, Anita Bakoš, Korina Gubik i Eržebet Mezei iz Sente.

 

Dela nastala tokom rada u Bečeju biće u dogledno vreme predstavljena na izložbi u galeriji „Krug“ pod krovom Gradskog pozorišta Bečej.

Bačkopalanački slikari, članovi Udruženja likovnih stvaralaca Petar Tomić veoma su aktivni i ovog proleća. Kako kaže Žarko Đukić, oni idu sa kolonije na koloniju i predivno provode vreme sa prijateljima slikarima iz cele Srbije.

 

 

Pogledajte njihove radove:

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here