Čelarevo: Održani Lenkini dani

1654

U Kulturnom centru Čelarevo, u subotu, 11.11.2017. godine, održana je manifestacija „Lenkini dani“ u organizaciji književnog kluba „Lenka Dunđerski“ iz Čelareva.


Ovo je druga po redu pesička manifestacija u Čelarevu, više o manifestaciji  i ideji nastanka rekla nam je Bojana Kovačević Gerašimovska,članica KK „Lenka Dunđerski“.

-Prva manifestacija je bila krajem jula meseca ispred dvorca Dundjerski gde smo održali Lenkino pesničko veče. Bilo je oko 60 vernih pratilaca pesničkog pera. Ovo je druga manifestacija s razlogom se održava u novembru, jer smo posebno vezani za ovaj mesec u kom se desilo rođenje i smrt Jelene Lenke Dundjerski. Naš književni klub „Lenka Dundjerski“ sa ponosom nosi Lenkino ime. Naša Lenka je obožavala poeziju i volela je da piše i da prevodi dela Šekspira, i iz tog razloga mi drugu godinu za redom održavamo ovu manifestaciju. Svake godine ona je sve više posećenija i to nam je podstrek da nastavimo sa ovom idejom.

Ove godine preko120 ljudi je ispratilo ovu manifestaciju koju je podržala i Opština Bačka Palanka – kaže Bojana. 

Фотографија корисника Nenad Neša Živkov

– Na ovaj način odajemo počast porodici Dunđerski koja je bila lider u svoje vreme u našem selu, i vraćamo sećanje na njih kroz ovakve manifestacije, ističe Bojana.

Gosti manifestacije su bili KK Dis, klub klasične gitar Akord, KUD Petar Kočić, KUD Zvono, zaposleni Biblioteke Petar Kočić u Čelarevu. I manifestaciju je uveličao specijalni gost iz Tratenika dramaturg i pisac za decu – Miloš Šika Milošević.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here