Repertoar u Gradskom bioskopu (od 08.10. do 10.10.)

Kulturni centar Bačka Palanka

358

U Gradskom bioskopu u subotu 10. oktobra od 19.00 časova biće prikazan film „PINOKIO“ drama.


Verna adaptacija poznate priče o drvenoj lutki koja je uspela da oživi zahvaljujući siromašnom, usamljenom stolaru Đepetu. Kao i svako dece, Pinokio je radoznao, a o svetu u kom živi uči iz svojih pokušaja i grešaka. Posedujući urođenu dečiju hrabrost, Pinokio postaje ono što je i trebao da bude – pravi dečak.

Film „Pinokio“ reditelja Matea Garona kreće se u carstvu koje je istovremeno i realno i fantastično, u ruralnoj, bezvremenoj Italiji koja obiluje zemljom, morem, seoskim okruženjem.

U nedelju 11. oktobra će biti održana projekcija filma „PINOKIO“ u Pivnicama od 18.00 časova!

U Gradskom bioskopu u četvrtak 8. oktobra od 21.00 časova, petak 9. oktobra od 19.00 i 21.00 časova i subotu 10. oktobra od 21.00 i 23.00 časova biće prikazan film „TELO HRISTOVO“, drama.

Nominovan za Oskara za najbolji film na stranom jeziku i dobitnik preko 30 nagrada na festivalima širom sveta, samo u Poljskoj ga je videlo preko 1.400.000 gledalaca. Telo Hristovo je uzbudljiv i provokativan film u kome, kako kritičari kažu, celu priču iznosi glavni junak, mladi Danijel (igra ga mlada poljska glumačka zvezda Bartoš Bilenia) čija je sjajna gluma postala zaštitni znak ovog filma.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

Ovo je priča o dvadesetogodišnjaku koji doživljava duhovnu transformaciju u pritvoru za mlade. Zločin koji je počinio sprečava ga da pristupi formalnom izučavanju hrišćanstva. Međutim, Danijel ne odustaje od svog sna i odlazi u mali grad da oproba sreću u onome što zaista voli. Telo Hristovo je u osnovi emotivna priča bazirana na istinitom događaju koja je ujedno i inteligentan, često i ironičan odgovor na poziciju crkve i religije u savremenom evropskom društvu.

Cena ulaznice je 250 dinara i mogu se kupiti na blagajni Bioskopa na dan prikazivanja od 18.00 časova.


Pogledaj: Radionice keramike za decu i odrasle u Muzeju grada

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here