Repertoar u Gradskom bioskopu od 18. do 21. novembra

Kulturni centar Bačka Palanka

653

U Gradskom bioskopu 18. 19. i 21. novembra (četvrtak, petak i nedelja) od 19.00 časova biće ponovo prikazana animirana avantura „MOJE SLATKO ČUDOVIŠTE“, sinhronizovana na srpski jezik.


Sadržaj:

Kralj ne može da poveruje u činjenicu da je njegovo voljeno dete, princeza Barbara, odraslo. Dok su svi ometeni pripremom njene rođendanske zabave, presto preuzima podmukli službenik Lasica. Nezadovoljan što je jedini vladar Kraljevstva, planira i da se oženi Barbarom.

Princeza Barbara beži iz palate duboko u šumu. Tu pronalazi Bugija odmetnika i njegovog prijatelja Zlog zeca. Barbara se meša u sve, nameće sopstvena pravila i ide im na živce svojim maštanjima o princu Edvardu. Zamišlja kako princ Edvard pobeđuje varalicu, vraća kralja i prosi Barbaru.

Da bi se oslobodio Barbare, Bugi odlučuje otići toliko daleko da traži princa Edvarda, zaustavi Lasicu i uspostavi red u kraljevstvu. Cena ulaznice 250 dinara.

U subotu 20. novembra od 18.00 časova film „MOJE SLATKO ČUDOVIŠTE“ biće prikazan u Neštinu, cena ulaznice je 250 dinara.

U Gradskom bioskopu 18. 19. i 21. novembra (četvrtak,petak i nedelja) od 21.00 čas biće ponovo prikazan film „BOŽIJI ČOVEK“ film o Svetom Nektariju.


Sadržaj:
Progon je obeležio život Svetog Nektarija Eginskog iz Grčke. Bio je sveštenik običnog naroda a njegova poniznost je smetala ponosnim pravoslavnim klericima. Oklevetan je nakon što je njegova odanost probudila njihove sumnje. Parohijani su ga voleli, uprkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta. Vera u Boga mu je tokom celog života bila najbolja odbrana.

Za razliku od njegovih verskih pretpostavljenih kojima su na umu bili samo moć i svetovne počasti – Nektarije je brinuo o siromašnima, učio je seljane da čitaju i pišu, svojim primerom je inspirisao mladiće da uđu u sveštenstvo, pisao je knjige i držao propovedi koje su ljude približavale veri.

Uprkos naporima da se diskredituje, Sveti Nektarije je osnovao samostan na Egini, neplodnom i pustom ostrvu, koji i dan danas predstavlja svetionik hodočasnicima. Čak su i njegovi poslednji trenuci na Zemlji iskorišćeni za pomoć drugima: na samrti je predao svoju potkošulju paralizovanom čoveku u bolničkom krevetu do njegovog, nakon čega je čovek ustao i prohodao. Ulaznica za ovu projekciju je 250 dinara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here