Repertoar u Gradskom bioskopu od 29. do 31.10.

Kulturni centar Bačka Palanka

669

U Gradskom bioskopu u petak 29. oktobra od 18.00 časova biće prikazan dokumentarni film „VIKTORIJA, 15“.


U organizaciji Filmskog centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa „Vikend domaćeg filma“, u petak 29. oktobra biće održane projekcije domaćih dokumentarnih filmova u 30 gradova širom Srbije.

„Dan dokumenarnog filma“ ima za cilj promociju domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju a zaslužuju da budu viđeni.

Sadržaj filma:

Viktorija (15) je hevi metal bubnjarka iz malog srpskog grada Smedereva. Njena interesovanja i ambicije ispunjavaju svoj pun potencijal tokom Rok kampa za devojčice 2017. godine. Tamo stiče puno prijatelja, a kamp joj priprema veliko iznenađenje koje rezultuje međunarodnom saradnjom i putovanjem u inostranstva tokom leta 2019. godine.

Nakon svega toga, ona se vraća u svoj rodni grad zbog početka nove školske godine, i to je pomalo pogađa. Ali, sećanje na njeno iskustvo na Islandu je motiviše da nastavi sa sviranjem bubnjeva, kao i pohađanjem škole i drugih aktivnosti.

Ulaz na ovu projekciju je besplatan.

U Gradskom bioskopu u subotu 30. oktobra biće prikazana dva domaća ostvarenja, od 19.00 časova film „VIKEND SA ĆALETOM“ a od 21.00 čas film „JEDINI IZLAZ“.


Cena ulaznice za ove projekcije je 100 dinara.

U nedelju 31. oktobra od 21.00 čas biće prikazan film „BOŽIJI ČOVEK“ film o Svetom Nektariju.


Sadržaj filma:

Progon je obeležio život Svetog Nektarija Eginskog iz Grčke. Bio je sveštenik običnog naroda a njegova poniznost je smetala ponosnim pravoslavnim klericima. Oklevetan je nakon što je njegova odanost probudila njihove sumnje. Parohijani su ga voleli, uprkos tome što je lišen crkve i prognan iz Egipta. Vera u Boga mu je tokom celog života bila najbolja odbrana.

Za razliku od njegovih verskih pretpostavljenih kojima su na umu bili samo moć i svetovne počasti – Nektarije je brinuo o siromašnima, učio je seljane da čitaju i pišu, svojim primerom je inspirisao mladiće da uđu u sveštenstvo, pisao je knjige i držao propovedi koje su ljude približavale veri.

Uprkos naporima da se diskredituje, Sveti Nektarije je osnovao samostan na Egini, neplodnom i pustom ostrvu, koji i dan danas predstavlja svetionik hodočasnicima. Čak su i njegovi poslednji trenuci na Zemlji iskorišćeni za pomoć drugima: na samrti je predao svoju potkošulju paralizovanom čoveku u bolničkom krevetu do njegovog, nakon čega je čovek ustao i prohodao.

Ulaznica za ovu projekciju je 250 dinara.

U Gradskom bioskopu u nedelju 31. oktobra od 19.00 časova biće prikazan animirani film „FANTASTIKA“ sinhronizovan na srpski jezik.


Sadržaj:

U čarobnoj šumi u zemlji zvanoj Fantastika, dva medveda, Boža i Luka, krenuli su u spasonosni pohod da sačuvaju šumu od zloglasne bande lopova koji su namerili da pronađu i ukradu zlatne rogove. Na tom putu susrešće se sa mnogim čudnim i predivnim stvorenjima… Ali vreme ističe! Ko će prvi do zlatnih rogova? Da li će uspeti da spasu svoj animirani svet?

Cena ulaznice 250 dinara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here