Ревија филмова „Фесто филм“ у Бачкој Паланци

Од четвртка до недеље (12. - 15.05.)

260

БАЧКА ПАЛАНКА – Ревија филмова „ФЕСТО ФИЛМ“ одржаће се у Градском биоскопу у Бачкој Паланци од четвртка 12. маја до недеље 15. маја.


У оквиру Ревије филмова „Фесто филм“, а организоване поводом Манифестације „Музеји за 10“, биће приказана четири филма, свако вече по један, са почетком у 21.00 час. Филмови су: „План А“, „Званична конкуренција“, „Нитрам“ и „Једна секунда“. Пре ових филмова од 19 часова биће приказан цртани филм. Све ове пројекције биће реализоване у сали Градског биоскопа.

Фестофилмови су: Четвртак – 12.5. од 21.00 час „План А“ – израелско-немачка копродукција заснована на застрашујућој истинитој причи о групи Јевреја, мушкараца и жена који се након преживљеног холокауста заклињу да ће осветити смрт свог народа. Године 1945, група јеврејских повратника из логора планира опасну тајну операцију, да + испусти отров у водоводни систем у Немачкој и убије шест милиона Немаца.

Петак – 13.5. од 21.00 час „Званична конкуренција“ (комедија, драма)

Кроз низ ексцентричних изазова које поставља Лола, Феликс и Иван морају да се суоче не само један са другим, већ и са сопственим наслеђем.

Субота – 14.5. од 21.00 час „Нитрам“ филм који је заснован на причи о масакру у Порт Артуру 1996. године, који је један од најгорих злочина у историји Аустралије у којем је масовни убица убио 35, а ранио 23 људи.

Недеља – 15.5. од 21.00 час „Једна секунда“ (драма)

Током културне револуције, затвореник је послат у радни логор на пустом северозападу Кине. Користећи свој смисао за хумор и са жељом да погледа филм у којем се појављује његова ћерка, он бежи из радног логораи креће пут биоскопа у локалном граду. Али на том путу наилази на младог скитницу који бежи са загонетним предметом…

Цена улазница је 250 динара

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here