INTERVJU: Sandra Milutinović – direktor Muzike škole „Stevan Hristić“

1274

Razgovarali smo sa Sandrom Milutinović, direktorom Muzičke škole o utiscima sa održanog koncerta “ Musique Francaise“ (04.07.) i predstojećim letnjim koncertnim aktivnostima u organizaciji muzičke škole.

„Publika je imala priliku da uživa na ovom koncertu francuske muzike, na kom su izvedena dela pretežno impresionističkih francuskuih kompozitora: Ravela, Debisija, Franka.
Duo kog čine Srđan Paunović, saksofon, i Ela Banković, klavir, upravo na takav način, sa lakoćom i prozračnošću impresionizma doneli su celovečernji program, veoma uvežbano i nadahnuto. Pored navedenih kompozitora slušali smo i Mauricea, kao i Rahmanjinova, uglavnom u kratkim kompozitorskim formama, raznovrsnih i živopisnih boja.
Za kraj ostavljena je jedina velika forma na koncertu, Sonata za violinu i klavir A-dur, transkribovana za saksofon Sezara Franka koja je doneta sa ništa manjom lakoćom izvodjenja. Sve u svemu, veoma živopisan i zanimljiv koncert je za nama, veoma dragocen muzički i umetnički trenutak.“ – prenosi svoje utiske Sandra Milutinović.

13528853_1747008878904426_5098081890618512755_n
„Ono što sledi u muzičkoj školi tokom leta, kao nastavak letnjih koncertnih dešavanja jeste Letnji klavirski festival od 25. jula do 3. avgusta, na kom će , kao i prošle godine masterklasove držati dva renomirana umetnika i profesora klavira Maurisi Martin, Brazil, i Rasel Hiršvild, SAD. Kao učesnici predavanja i masterklasova prijavilo se desetak studenata klavira iz raznih zenalja: Poljska, Brazil, Srbija, te ćemo imati priliku da u okviru festivala ispratimo i solističke koncerte dva navedena pijanista kao i studenata učesnika.“ – za „Bačka Palanka Dešavanja“ izjavila je Sandra Milutinović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here