Izložba „Pogled na Aziju“ Srđana Kirtića

4126

„Pogled na Aziju“ naziv je izložbe fotografija autora Srđana Kirtića, koja će u okviru Noći muzeja, biti predstavljena bačkopalanačkoj publici.


Fotograf Srđan Kirtić, u Aziju je prvi put otputovao 2011. godine. Oduševili su ga ljudi i jednostavan način života kojim žive i odlučio je tamo da se vrati.

Do sada je posetio Tajland, Kambodžu, Vijetnam, Singapur, Indoneziju, Maleziju, Maldive…

„Prvi put sam otputovao na trideset dana. Kada sam se vratio kući, seo sam i shvatio da želim da se vratim nazad. Zvuči jednostavno, spakuješ stvari i odeš. Nisam otišao da tražim posao, otišao sam da bih putovao i upoznavao nove ljude, kulture, da bih fotkao“, naglašava Kirtić.

U svom radu, ovaj bačkopalanački umetnik forsira fotošop, to mu je kako kaže, glavni instrument prilikom obrade fotografija.

„Pre petnaest godina fotografisao sam labudove na Tikvari, to je ok, ali poželeo sam da radim nešto novo, drugačije i to sam sebi omogućio. Nije potrebna hrabrost da bi čovek otišao u svet. Važna je želja da se ide napred, da se probaju neke nove stvari“, priča ovaj mladi fotograf.

Nakon izložbe, koja će biti predstavljena u Muzeju grada u okviru Noći muzeja, postavka „Pogled na Aziju“, biće premeštena u Galeriju Kulturnog centra, a publici će biti dostupna do kraja maja meseca.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here