„Gospodin Dunav – naš sugrađanin“ iz objektiva Marka Milivojevića

Fotografije nastale na lokacijama: Neštin, Bačka Palanka, Mladenovo, Čelarevo i Karađorđevo

568
Foto: Marko Milivojević

BAČKA PALANKA: U Galeriji Muzeja grada u utorak (05.10.) u 19 časova biće otvorena izložba fotografija Marka Milivojevića, u okviru projekta „Gospodin Dunav – naš sugrađanin“.


Ideja projekta je nastala od mišljenja da su gradovi koji imaju reku i žitelji tih gradova privilegovani u odnosu na one gradove i ljude koji nemaju reku. Pored Bačke Palanke  protiče jedna velika međunarodna reka koja je inspiracija raznim umetnicima. Uz Dunav Bačkopalančani odrastaju, rađaju se prve ljubavi, zahvaljujući njemu grad ima turistički potencijal, privredni, sportski i slično.

Fotografija ostaje kao večnost zato je na njoj predstavljen Dunav kroz oštro i estetsko oko fotografa Marka Milivojevića, a rađene su na lokacijama: Neštin, Bačka Palanka, Mladenovo, Čelarevo i Karađorđevo.

Nosilac projekta je udruženje „Skelica“ iz Neština, a projekat je odobren od strane Opštine Bačka Palanka. Koordinator projekta je Evica Vujičić.

Izložba će biti otvorena do 15. oktobra.


Marko Milivojević je rođen 1984. godine u Bačkoj Palanci.

Fotografija je za njega svedok trenutka, neponovljivog i jedinstvenog u vremenu, a onome ko je stvara, veliko zadovoljstvo predstavlja biti deo toga. Na Markovim fotografijama je primetna ljubav prema rodnom gradu i Dunavu. To su mesta gde je autor odrastao, ali i mesta gde su odrastali mnogi građani opštine Bačka Palanka.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here