Otvorena izložba crteža „Infinitum“

Autorke Slavice Stefanoski

447

BAČKA PALANKA: U sklopu projekta „Kultura iz mog ugla“, u foajeu Gradskog bioskopa u sredu (10.11.), otvorena je izložba crteža Slavice Stefanoski iz Gajdobre pod nazivom „Infinitum“.


Slavica je rođena 10. maja 1986. godine i još kao mala volela je da crta.

– Već od predškolskog uzrasta sam počela da crtam, bojadišem bojanke, gledala bajke pa sam ih crtala – počinje svoju priču Slavica i dodaje:

– U osnovnoj školi sam bila primećena što se tiče mojih radova. Dragim osobama sam uvek poklanjala svoje slike, a kada sam imala 12 godina, poklonila sam i prvu ikonu koju sam uradila, bila je to Trojeručica, Slobodanki Bajović. Ona me upoznala sa Željkom Drljačom i tada sam počela da idem u školu slikanja kod njega – kaže Slavica.

Ono što je karakteristično za njene radove je jak kontrast i gradacija u čitavoj kompoziciji slike, koju postiže na različite načine služeći se ne samo olovkom različite tvrdoće, već i ugljenom, grafitnim prahom, četkicama, gumicama i tortiljonima. Najveću pažnju, kako kaže Slavica, posvećuje očima, jer su za nju oči ogledalo duše.

Najčešće radi grafike, portete i ikone. Voli renesansu i hiperrealizam i tu pronalazi inaspiraciju. Izložba će biti otvorena do kraja novembra.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here