Otvorena izložba slika Milana Bojovića

Milan Bojović slika na platnu uljanim bojama koje se rastvaraju u vodi

234
Umetnička slika Milana Bojovića (Izvor: Kulturni centar Bačka Palanka)

U Muzeju grada, u sredu (15.09.) otvorena je izložba slika Milana Bojovića, tehnikom uljanim bojama koje se rastvaraju u vodi.


Akademik Milan Bojović je pronalazač, vođa međunarodnog tima nextstepower, i u svom posedu ima 21 pronalazak, član je Svetske organizacije inovatora, član Azijske organizacije inovatora, član Međunarodne Akademije Nauka i Međunarodnog komiteta Slovenskih Naroda.

Milan Bojović slika na platnu uljanim bojama koje se rastvaraju u vodi i navodi da su one savršene za slikare koji imaju alergije i one koji rade u kućnim studijima. Ove boje su stvarno uljane i jednostavno imaju mogućnost mešanja i čišćenja vodom. Dok smo u osnovnoj školi učili da se ulje i voda ne mešaju, boje za mešanje sa vodom formulisane su da prihvataju vodu i pređu tu hemijsku barijeru. Ove boje zadržavaju gotovo sve aspekte koje slikari vole kod uljanih boja. Uz vežbu i pažnju na to kako se one mešaju, ulja koja se rastvaraju u vodi mogu da proizvedu zapanjujuće slike, koje se nadovezuju na dubinu boja i teksturu onih koje se rade tradicionalnim uljima.

Ova ulja su bez jakih toksičnih isparenja i brže se suše od tradicionalnih ulja. Do sada je imao osam samostalnih izložbi u Srbiji, Mađarskoj, Rumuniji, Makedoniji i Hrvatskoj i sve izložbe su nagrađene zlatnim medaljama.

Izložba će biti dostupna posetiocima naredne tri nedelje.

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here