Podunavska dobra bačkopalanačke opštine na multimedijalnoj izložbi

Kulturni Centar je kreirao plakat za izložbu "Prezentacija suštinskih vrednosti Srednjeg Podunavlja"

241
Foto: Kulturni centar Bačka Palanka

Na poziv Fondacije „Matica mira“ iz Novog Sada, Kulturni centar Bačka Palanka će ispred opštine Bačka Palanka, učestvovati na sveobuhvatnoj samostalnoj i kolektivnoj multimedijalnoj izložbi „Prezentacija suštinskih vrednosti Srednjeg Podunavlja“.


Izložba će se održavati tokom meseca decembra 2021. godine u Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke u Novom Sadu, s tim da će jedan od tih dana biti namenjen održavanju Okruglog stola sa temom „Mirotvorna, komunikacijska i civilizatorska misija Dunava juče, danas i sutra“, oko koga će se okupiti znalci iz različitih disciplina.

Gradska biblioteka u Novom Sadu će u okviru ove izložbe napraviti jednu malu izložbu knjiga i časopisa o Dunavu u nekoliko staklenih vitrina. Na izložbi će biti prikazana i dva izuzezetna filma: „Reka života – Dunav“ autora Olivera Fojkara i „Praistoirjsko pismo Podunavlja“ autora prof. dr Radivoja Pešića.

Kulturni Centar je kreirao plakat sa predstavljenim podunavskim dobrima u opštini Bačka Palanka. Ova multimedijalna izložba je strateški važna za prirodno-ekološku, religiozno-kulturnu i privredno-turističku budućnost Srednjeg Podunavlja.

Foto: Kulturni centar

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here