Dan ogranka Narodne biblioteke u Tovariševu

Nasmejana i zadovoljna lica mališana dokaz su da je biblioteka i dalje mesto za sticanje znanja

192

TOVARIŠEVO: Pre tačno osam godina, na Dan cara Konstantina i carice Jelene, osvećen je bibliotečki ogranak u Tovariševu.


Svake godine ogranak obeležava ovaj dan kao svoj praznik – Dan ogranka i tada se organizuju radionice, priredbe, razna predavanja.

Ove godine ogranak su posetili učenici osnovne škole sa profesoricom Gordanom Glamočanin. Oni su u prostoru biblioteke realizovali čas zanimljive istorije. Naime, u toku časa učenici su se podsetili i naučili još ponešto o Flaviju Valeriju, Konstantinu, Milanskom ediktu, a koristeći enciklopedije i slušajući zanimljivo predavanje „prošetali“ kroz drevni Konstantinopolj.

Pričalo se i o diademama i venčićima za pobednike, a po ugledu na Jupitera koji je nosio venčić od lovora, Minervu od masline, Veneru od ruže, mališani su ispleli venčiće od grančica lipe. Biblioteka je odisala mirisom i znanjem, a za poslasticu se pobrinula knjižničarka Lidija Šormaz koja je goste poslužila kolačima.

Nasmejana i zadovoljna lica mališana dokaz su da je biblioteka i dalje mesto za sticanje znanja, kreativno stvaranje i zajedničko druženje, a svaka poseta biblioteci razlog za uživanje.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 


Pogledaj: „Blagosti svakojake“ predstavljene bačkopalanačkoj publici (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here