Izložba u ogranku Narodne biblioteke u Obrovcu

U ogranku u Obrovcu povodom Svetskog dana knjige postavljena je izložba dečijih radova "Korice za moju omiljenu knjigu"

87

Svetski dan knjige i autorskih prava obeležava se svake godine 23. aprila.


Odluka o obeležavanju Svetskog dana knjige i autorskih prava doneta je na Generalnoj konferenciji UNESKO-a održanoj u Parizu 1995. godine, a u Španiji se ovaj dan proslavlja kao praznik još od 1923. godine.

Svetski dan knjige obeležava se u čast pisaca koji su umrli ili rođeni na taj dan: Migela de Servantesa, Vilijama Šekspira, Vladimira Nabokova i dr.

U ogranku u Obrovcu povodom Svetskog dana knjige postavljena je izložba dečijih radova „Korice za moju omiljenu knjigu“.

Učenici od I do V razreda autori su likovnih radova, a izložbom se ogranak u Obrovcu još jednom pridružio ovom divnom prazniku knjige. Želja je bila da se pokaže maštovitost, kreativnost i posvećenost mališana, ali i da se ukaže da je lepota knjige i pisane reči jedinstvena i neprolazna. Kroz različite oblike delovanja i načine izražavanja, ogranak promoviše čitanje i ljubav prema knjizi. Stalni kontakt sa korisnicima, naročito sa najmlađima, promovisanje knjige i čitanja kroz široki spektar aktivnosti, doprinosi da knjiga postane i ostane veran i nezamenljiv pratilac i oslonac u životu svakog čoveka.

Posetioci mogu da pogledaju i radove učenika Dunje Jovin, Tajane Kozomora i Vuka Vojnovića koji su bili prikazani na digitalnoj izložbi Biblioteke Matice srpske „Ilustracija moje omiljene knjige“.

Ovom prilikom učesnicima su uručene nagrade ove Biblioteke.


Pogledaj: Vesna Krunić i Tatjana Pavlović predstavljaju našu opštinu

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here