Малишани из вртића „Бамби“ у посети бачкопаланачкој библиотеци

Чаробни свет књига

314
Извор: НБ "Вељко Петровић"

Деца из Вртића „Бамби“ и њихове васпитачице, Софија Бабић и Мирјана Бјељац, су имали озбиљан задатак. У оквиру пројекта који раде у свом вртићу, требало је да открију шта се то све крије у књигама.


У помоћ су им прискочили библиотекари из Народне библиотеке „Вељко Пертовић“ угостивши их на Дечјем одељењу. Да би решили задатак, отиснули су се у заједничку авантуру читања књига са библиотекарком Бориславом.

Почели су с „Речником лепих манира“ Филипа Жалбера. Открили да тамо постоје занимљиви савети о лепом понашању и како се постаје васпитано дете. Једном осмеху из „Песме о осмеху бескућнику“ Дејана Алексића, пронашли су дом на својим лицима, а онда читали духовите „Мале огласе“ истог аутора.

Потом се „појавио“ нови изазов „Вук који је испао из књиге“. Било је потребно вратити га у његову бајку. „Завиривали“ су у многе приче с вуковима и без њих и успут наилазили на мачке, диносаурусе, децу, овце, друге вукове и ко зна шта се све није испречило на путу између Црвенкапе и вука.

Показавши колико су храбри и домишљати, били су спремни за авантуру коју им је приредила ауторка Ана Ђокић у својој књизи „Страшна прича“. Тамо су упознали „храброг“ краља и његове поданике, опасног необразованог змаја и младог начитаног принца. Научили су да се знање крије у свим књигама и да је оно лек против страхова.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here