Nagrada „Pegaz“ za knjigu „Ašlama, čudno ime za trešnju“

727

Na svečanom obeležavanju jubileja, 50 godina rada Književne omladine Srbije, koji je održan u četvrtak (09.12.) u Beogradu, uručena je književna nagrada Bačkopalančanki, Nikolini Bajić, za novelu „Ašlama, čudno ime za trešnju“.


Ovoj književnoj večeri prisustvovao je i ugledni književnik Matija Bećković. Dodeljene su nagrade „Pegaz“ za najbolju novelu, roman i poeziju. Nikolina Bajić dobila je prvu nagradu za najbolju novelu u 2020. godini.

Na svom Facebook profilu izrazila je zahvalnost nakon dobijenog priznanja:

„Ova nagrada je spomenik ljudima koji su se trudili da još kao dete naučim prave vrednosti. Nagrada je svih vas koji ste verovali mojoj duši i bili mi vetar u leđa. Ovo je nagrada čitalaca, onih koji su mi pisali, tugovali, voleli i grlili me. Ljubav ne zna za granice i podele. Neka ova nagrada bude hrabrost svim talentovanim autorima koji svoja dela drže u fioci ili u folderu računara. Pišite jer najjače oružje je knjiga, kultura, jezik. Menjajte svet lepotom izražavanja, porukama, menjajte svest ljudi vašim mislima, jer ništa ne leči bolje od knjige. Poruka moje knjige je LJUBAV ! Jedino ona može sve na svetu.“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here