Обележен Дан националне књиге и Међународни дан жена

Радионице одржане у огранку Народне библиотеке „Вељко Петровић“ у Обровцу

176
Фото: НБ "Вељко Петровић", огранак у Обровцу

ОБРОВАЦ – Народна библиотека Србије 28. фебруара традиционално обележава Дан Народне библиотеке Србије, а од 2013. године овај датум проглашен је и за Национални дан књиге.


Тим поводом огранак у Обровцу је угостио ученике 4. разреда са учитељицом Славицом Станковић. Сваки пут до сада, а посебно на овај дан, огранак има задатак да истакне и подржи значај српског језика, писма и читања књига. Национални дан књиге обележен је кроз разговор и читање одломака из књига за децу, а порука истакнута кроз наглашавање важности читања у свакодневном животу, истицање љубави према књизи, као и очувању културне посебности и традиције.

Ученици су кроз разговор о књигама које су прочитали преносили утиске и размишљања, а гласањем су изабране књиге као препорука за читање. На крају радионице ученици су илустровали делове књиге која им се највише свидела.

Огранак је Дан жена обележио са малишанима из предшколске установе и васпитачицом Горданом Вукојев. Читање песама о мајкама и празнику, добра је мотивација и начин да се подстакне машта и креативно стваралаштво. Овога пута, одабрали смо да то буду цветови од хартије које су малишани уз помоћ васпитачице и библиотекарке Душанке Папић израдили уз песму и добро расположење. Цветови дивних боја и насмејана лица ових малених дечака и девојчица, биће најлепши поклон свакој мајци.

 

1 коментар

  1. Dozvolite da ukažem na mali propust. Naime, reč je o redosledu reči u rečenici. Potpuno drugi smisao ima deo naslova „Dan nacionalne knjige“, od onoga što je zaista -„nacionalni dan knjige“… (što je u daljem tekstu ispravno napisano)…
    S poštovanjem…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here