Održana promocija slikovnica Ljiljane Banović

U Muzeju grada

246
Foto: Kulturni centar Bačka Palanka

BAČKA PALANKA: U Muzeju grada održana je prva od dve promocije Ljiljane Banović.


U ponedeljak 16. avgusta u 19.00 časova održana je promocija slikovnice za decu (uzrasta od 5 do 8 godina) a u četvrtak 26. avgusta u 19.00 časova biće održana promocija romana „Vidimo se u prethodnim životima“ i zbirke blog postova/kratkih priča „Kapije i 70 razbojnika“.

Ljiljana Banović rođena je 11. decembra 1967. u Novom Sadu. Završila je gimnaziju „Jovan Jovanović Zmaj“ a potom Ekonomski fakultet u Subotici, odeljenje u Novom Sadu.

O svom pisanju kaže: „Sada više ne znam kada, kako i zašto je počelo moje pisanje. Da li je prva pesmica koju sam napisala zajedno sa tatom bila početak ili se računaju i sva ona gledanja u oblake, lišće, bube, šare na zidu, u šolji, u krošnjama koj su mi od kad znam za sebe sklapale priče u glavi?! Znam samo da mi je dosadno da dva puta napišem istu knjigu. Tako je moja prva objavljena knjiga bila knjiga dečjih pesama „Svašta nešto i još ponešto“.

Na sinoćnoj promociji Ljiljana je predstavila slikovnice „Lasta Nasta“ i „Lija Magdalena“ a prisutna deca su uživala u Ljiljaninoj priči i u kratkoj predstavici koju je priredila animatorka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here