Pobeda pesništva nad koronom

Kulturna manifestacija

639
Foto: Nedeljne novine

U organizaciji Književnog kluba „Dis“, 10. marta u Gradskom bioskopu održana je 13. po redu manifestacija „Disov san“.


Predsednik Književnog kluba „Dis“, Nenad Neša Živkov je ovako sumirao utiske sa ove tradicionalne manifestacije:

– To je trebalo da bude tradicionalni susret pesnika KK „Dis“ i KK „Jovan Dučić“ iz Gajdobre. Ali zbog ove situacije, članovi Književnog kluba „Jovan Dučić“ nisu došli tako da su tu manifestaciju nosili pesnici iz „Dis“-a.

– Na samom početku odali smo minutom ćutanja počast preminulim članovima „Dis“-a Radmili Antić i Ivanu Perišiću, koji su mnogo doprineli ugledu kluba, kao i svim onim ljudima koji su izgubili živote od virusa korona. „Disovci“ koji su učestvovali te predivne večeri su: Jasna Kotarlić, Tamara Bajin, Sanja Škorić, Zorana Radaković, Miroslav Nikolić, Vasilije Papić, Dušan Antić, Branislav Đukić i Neša Živkov.

– Gosti su bili naši provereni prijatelji Klub klasične gitare „Akord“ i kantautor Goran Jović. Zahvalio bih se Kulturnom centru, direktorki Olji Nađ, koja nam je izašla u susret i pomogla da manifestacija bude uspešna. Publike je bilo onoliko koliko su dozvoljavale mere predostrožnosti, tj. razmak među posetiocima. Ovo je još jedna pobeda Kulture nad koronom.

– Manifestacija je završena u nadi da će se uskoro moći ne samo objavljivati knjige, već i praviti njihove promocije. Kao predsednik Književnog kluba, zadovoljan sam što smo uspeli da i ove kao i prošle godine održimo ovu, nama dragu, manifestaciju i da budemo jedni od retkih udruženja koja kako tako funkcionišu u ovoj teškoj situaciji.

Na samom početku ove godine, Književni klub „Dis“ je objavio dve značajne knjige svojih članova autora Ive Kostov „Prećuti me“ – priče, i Miroslava Nikolića „Pesme“.


Pogledaj: Opštinsko takmičenje recitatora „Pesniče naroda mog“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here