Празничне радионице у сеоским библиотекама

262
Фото: НБ Вељко Петровић

У огранцима Народне библиотеке „Вељко Петровић“ у Обровцу и Товаришеву претходних дана имали су интересантне радионице са малишанима.


Библиотека у Обровцу традиционално обележава Дан огранка и том приликом окупља чланове и пријатеље огранака.  Због епидемиолошке ситуације, овогодишње дружење је одложено за децембар.

Уместо свечане приредбе, организован је час веронауке, којем су присуствовали ученици седмог разреда са својим вероучитељем. Час је био посвећен Светом Николи, а вероучитељ Мирослав Максимовић је испричао дивну причу о овом светитељу, његовом чудесном животу и духовним подвизима. Деца су имала прилику да чују поуке и поруке које је поколењима оставио Свети Никола, али и да сазнају да је светитељ био претеча данашњег Деда Мраза.

Библиотекарка Душанка Папић је у току часа подсетила да је огранак освештан на дан Св. Јована Златоустог 2013. године и да је том приликом добио име по Обровчанину др Славку Јовину, лекару, писцу, научнику и светском путнику.

Новогодишња дружења у огранку у Товаришеву већ традиционално окупљају најмлађе чланове и њихове васпитаче. Деца се радују празничним креативним радионицама јер буде машту и стварају осећања среће и задовољства. Користећи лепу прилику, књижничарка Лидија Шормаз малишанима је представила две дивне приче из богатог фонда овог огранка: „Магична авантура у најчаробнијој ноћи“ и „Писмо Деда Мразу“. Уз музику, новогодишње песме и пуно доброг расположења под будним оком васпитачице Далије Кнежевић и библиотекарке, деца су вежбала фину моторику ока и шаке и на занимљив начин израдили Снешка Белића. Уместо речима и реченицама, малишани су своје новогодишње жеље изразили цртежима. Од њих су настала права мала уметничка дела, на понос Предшколске установе и Библиотеке!

„Овим часом, радионицом, музиком  и пријатним дружењем унели смо дух новогодишњег славља у наше огранке. Још једном смо доказали да су чување и неговање традиције и поштовање правих непролазних вредности  наши основни  циљеви. Исто тако, огранци су место за празнична дружења, учење и проширивање знања која се стичу у школи, али и пријатан и удобан кутак за све кориснике.“ – стоји у саопштењу Народне библиотеке „Вељко Петровић“.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here