Programi kulture u „Veljkovoj bašti“

Dešavanja u Narodnoj biblioteci "Veljko Petrović"

456
Foto: NB "Veljko Petrović"

Narodna biblioteka „Veljko Petrović“ je u saglasnosti sa Bibliotekom Matice srpske i Gradskom bibliotekom u Novom Sadu ublažila mere preduzete u sprečavanju epidemije Kovida.


Nakon dužeg vremena, svim korisnicima je omogućen direktan pristup književnom fondu biblioteke. Članovi biblioteke, studenti i naučni radnici kao i najmlađi čitaoci će ponovo biti u prilici da na licu mesta pretražuju fundus knjiga na svim odeljenjima biblioteke.

Biblioteka je nastavila i sa sprovođenjem programa iz oblasti kulture i otvorila svoja vrata za sve stvaraoce, čitaoce i ljubitelje pisane reči.

„Iskoristili smo ovo vreme zatišja i sprečenosti organizovanja kulturnih dešavanja usled pandemije da se pripremimo za dolazak lepših dana. U saradnji sa JKP „Komunalprojektom“ i pejzažnim arhitektom Milicom Petrović dosta toga smo uradili da bašta biblioteke zasija punim sjajem. Zasađeno je novih desetak stabala drveća, dosta ruža i druog ukrasnog cveća. U takvom ambijentu svaki sadržaj iz kulture je dobio novu dimenziju. Promocija knjiga tri zavičajna autora iz književnog kluba DIS: Gordane Drakulić, Miroslava Nikolića i Neše Živkova, književno veče autora Vladimira Pejovića i prezentacija zbirke pesama „Blagosti svakojake“, koncert filmske muzike muzičke škole „Stevan Hristić“, kulturna su dešavanja koja će se nastaviti tokom leta“.

„Možemo da najavimo prezentaciju knjige „Priče mimo sveta i adeta“ autora Jelene Milenković iz Beograda, zatim dve pozorišne predstave za decu i odrasle koje će biti održane u okviru Dunavskog bala, niz radionica i obrazovnih aktivnosti, programi koji će se realizovati u sklopu Festivala ekološkog pozorišta i drugi sadržaji tokom leta u „Veljkovoj bašti“, – izjavio je direktor Biblioteke Miladin Zorić.


Pogledaj: Promocija knjige Jelene Milenković u Bačkoj Palanci

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here