Промоција књиге „Глоги“ у Бачкој Паланци

Ова књига открива како је живео, волео и плакао један од највољенијих српских глумаца

320

Промоција књиге „Глоги“ аутора Александра Ђуричића, новинара и писца, биће одржана у недељу (13.02.) у 18 часова у Пират бару Бачкој Паланци.


Ова књига открива како је живео, волео и плакао један од највољенијих српских глумаца. О томе за Ђуричићево перо сведочили су Глоговчева породица, пријатељи, колеге, жене с којима се волео. Међу корицама књиге пронаћиће се приповедања, између осталих и Војина Ћетковића, Анице Добре, Наташе Нинковић, Радета Шербеџије, Николе Пејаковића, Жарка Лаушевића, Николе Ђуричка, Виде Огњеновић, Јагоша Марковића и других.

У књизи се сазнаје зашто је одбио Анђелину Џоли, а прихватио да буде Дража Михаиловић, зашто му је била битна Црвена Звезда, о страстима везаним за моторе, тавле, кување, али и многе друге које су чиниле његов живот. Као и о инспирацији, радовању малим стварима свакодневнице, али и о моментима када се суочавао са смрћу.

Како аутор књиге истиче на њеним корицама, „На овој вртешци речи и емоција, сузе смењују смех, а смех изазива сузе. Нема заустављања, флипер се игра у четири руке.
Умео је и да живи, а и да умре. Његов рецепт налази се међу овим страницама.“

Ђуричић је и аутор књига „После фајронта – књига о Паји“ романсирана биографија Павла Вуисића, „Чуваркуће, удовице писаца“ и „Тајне славних Срба“. Такође, награђено му је и неколико прича.

Модераторка промоције у Бачкој Паланци биће Тамара Јожић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here