Promocija nove knjige Predraga Ž. Vajagića

Predstavljanje knjige "To nije za priču"

498

BAČKA PALANKA: U subotu (23.10.) sa početkom u 20.00 časova u kafe baru „Viveur“ održaće se promocija nove knjige Predraga Ž. Vajagića „To nije za priču“. 


Nakon knjiga „Presovanje senki“ (2011), „Zov poludelog sokolara“ (2012), „Kucanj u prazno“ (2014), „Paranojeva barka“ (2017), „Kći rigoroza“ (2020) ovo je još jedna u nizu dostignuća bačkopalanačkog autora.

Odlomak iz knjige

„Jedini da zakatančimo školu, razglasimo kako je u podrumu bomba, bilo šta, samo da predahnemo. Znate li koliko psihologa izmjenjasmo od septembra? Četiri, a i ovaj novi jutros tražio pravilnik o neplaćenom odsustvu. Sve im se smuči posle par razgovora sa vašim sinom: otvaraju bolovanja, beže u banje, jedan kolega potegao i do Indije, sad je Zaman-Baba, našao čovek svoj mir.

Bez tri polupane glave ne razdužuje smenu. Tetkice češće vuku nosila nego džogere, ni iz čega naprave Kramerovu udlagu. Porobiću, dok je kunjao, makazamascvikao pantalone, to mu bile jedine, čovek nema u čemu doći u školu, a ne može ko mudžahedin. Ocu Joilu tutnuo petardu pod kamilavku …“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here