Promocija romana Ljiljane Banović

U Muzeju grada

313
Izvor: Kulturni centar

U Muzeju grada sinoć je održana promocija dva romana Ljiljane Banović: „Vidimo se u prethodnim životima“ i zbirke blog postova/kratkih priča „Kapije i 70 razbojnika“.


Ljiljana Banović rođena je 11. decembra 1967. u Novom Sadu. Završila je gimnaziju „Jovan Jovanović Zmaj“, a potom Ekonomski fakultet u Subotica, odeljenje u Novom Sadu.

Ljiljana za svoj roman „Vidimo se u prethodnim životima“ kaže da se u njemu radi o karmi i iskustvima kao i o gresima iz prethodnih života.

Kaže i da svi trebamo da naučimo da volimo i poštujemo sebe i da oprostimo (sebi i drugima). Iza svega se u životu krije ljubav, nastavlja Ljiljana, a ovaj njen roman ima puno i autobiografskih detalja.

Ljiljana Banović – „Vidimo se u prethodnim životima“ „Ja kad želim, i kad hoću (a nekad i kad neću) pretvorim se u vetar pa poletim začas ravnicom i vidim sve. I što hoću i što neću. Onda (pokušam da) zauzdam sebe u sebi pa odvažno kažem: Baš te briga ni briga nije za sve te glupe zamke i rupe ljudske. Što bi u njih i upadala? Imaš ti svoj svet. I u njemu sve magične boje imaš. Imaš daljine bez kraja, zvuke koji mame, nose i miluju. I mirise šarene imaš. Treba ti nešto više?!“

Zbirka blog postova/kratkih priča „Kapije i 70 razbojnika“ je zapravo zbirka kratkih priča i razmišljanja na razne teme, rekla nam je Ljiljana i pročitala na promociji prvu priču iz zbirke.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here