Promocija romana „Zver u nama“ u Bačkoj Palanci

U Muzeju grada

167
Foto: Laguna.rs

BAČKA PALANKA: U Muzeju grada, u utorak 21. decembra u 18.00 časova, biće održana promocija romana Ive Kolege „Zver u nama“ u izdanju Lagune.


„Kad više nije pitanje u kom se čoveku skriva zver, nego u kome je ona postala najkrvoločnija, mnogo teže od traganja igle u plastu sena postaje gonjenje zveri u sredini koja se i sama pretvorila u jedan zverinjak.

Misteriozni nestanak tinejdžerke Done Bilić samo je povod i podstrek za sagledavanje pravog lica naizgled idiličnog mesta nazvanog Iskra, ali i za razotkrivanje pravog lica svakog žitelja koji je na pravi način povezan sa životom nestale devojke.

Stoga se roman „Zver u nama“, koliko god delovao kao triler, može smatrati i psihološkom studijom jednog mantaliteta, pošto se kroz istragu i rekonstrukciju minulih događaja sagledava ne samo prošlost devojke kojoj su mnogi zavideli i imali želju da je uklone nego i prošlost njene porodice, njenih komšija i prijatelja, ali i prošlost dvojice inspektora koji su dobili zadatak da reše slučaj.“ Dušan Milijić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here