Stare i nove pesme Miroslava Nikolića

Nova knjiga

341
Foto: Nedeljne novine

Poznati palanački pesnik, Miroslav Nikolić je izdao novu knjigu pod naslovom „Pesme“.


Autor o svom delu govori za „Nedeljne novine“:

– Moja nova knjiga „Pesme“, šesta po redu, je knjiga novih i izabranih pesama. Ona obuhvata moje stvaralaštvo u periodu od 1988. godine do danas.

Pesnici, izabranim pesmama, po protoku vremena, skreću pažnju na svoje delo, objavljeno u prošlosti, tako da i ja na ovaj način, ovom knjigom, nekim novim čitaocima, predstavljam sebe na najbolji mogući način. Knjigu otvara ciklus Novih pesama, ranije ne objavljenih.

Zatim slede pesme iz predhodnih pet knjiga. Izbor pesama je bio moj, odlučio sam se za pesme koje su pobedile vreme, za pesme koje najbolje predstavljaju Pesnika.

O knjizi „Pesme“ govore i dva recezenta, Karmen Antić, profesor književnosti i Nenad Neša Živkov, književnik i predsednik Književnog kluba „Dis“ iz Bačke Palanke.

O promociji knjige „Pesme“, javnost će biti obaveštena, a plan je zajednička sa Nešom
Živkovim, u mesecu maju, na Vasinom salašu, već čuvenom po pesničkim druženjima.

Nadam se da će nam situacija sa Kovidom 19, dozvoliti da se bezbedno predstavimo. Više o meni i o mome stvaralaštvu, može se videti i na YuTube Pesnik Miroslav Nikolić.

„Autor, predstavljajući nam nove i stare pesme, poziva nas na putovanje kroz raznolike imaginarne i stvarne protagoniste…Međuljudski odnosi poškropljeni muzičkim senzibilitetom rokenrola na vrhu su liste promišljanja u novim i starim pesmama koje svesrdno preporučujem…Čitajmo ovu knjigu.“ napisala je između ostalog u svojoj
recenziji profesor književnosti, Karmen Antić.

Knjigu „Pesme“ izdao je Književni klub „Dis“ iz Bačke Palanke, za izdavača Nenad Neša Živkov, književnik; glavni i odgovorni urednik: Jovana Adamović; lektor i kolektor: Karmen Antić; korice: Marko Gaćeša i štampa: RVB studio Bačka Palanka.

Pogledaj: Opštinsko takmičenje recitatora „Pesniče naroda mog“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here