Svet Gordane Drakulić

Bačkopalanačka pesnikinja izadala prvu knjigu

623
Izvor: Nedeljne novine

BAČKA PALANKA: U izdanju Književnog kluba „Dis“, pod budnim okom predsednika, Nenada Neše Živkova, ovih dana se pojavila prva knjiga pesnikinje Gordane Drakulić.


Glavni i odgovornik urednik, lektor i korektor bila je Karmen Antić, akademski slikar Miladin Zorić je dizajnirao korice Književnik Miroslav Nikolić je u svojoj recenziji istakao:

– Poetski prvenac „Hej svete“ Gordane Drakulić nas, ljubitelje poetske reči uvodi u veoma snažan lirski svet autorke. U knjizi se prepliću dva sveta, svet odraslog čoveka, ali i večitog deteta u istom. Gordana već posle nekoliko pesama sebe definiše savremenim pesnikom
lakoćom izražavanja, a opet jasno i prihvatljivo modernom čitaocu. Oči su veoma bitne u njenom senzibilitetu kao da posmatraju ovaj svet umesto nas i za nas. Čitajući ove pesme mi upoznajemo pesnikinju, taman toliko koliko nam to ona dozvoljava „Ko ti je dozvolio da u moj svet ušetaš?” – citira pesnik Miroslav Nikolić i dodaje:

– Njen svet je i nevidljiva devojka, leptir, vino, ti, dečak i pogled sa neba… Tu je i njen sokak u kojem su, kako kaže, ljudi sneni i neumiveni. Ovaj lični izraz daje čitaocu osećanje vidljivosti u poetskom svetu na koji Gordana Drakulić i upućuje i opominje.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

– U knjizi „Hej svete“ nije zaobiđeno ni dete: pesme posvećene unuci Jani sa snažnom porukom da su deca, unuci, produžetak naših života. Pesnikinja je nadahnuti vidovnjak, ona vidi oseća pa i pati za nas, za ovaj naš Svet, jedini. Poezija Gordane Drakulić je skup osećanja predstavljen čitaocu, koji je dobio još jednog pesnike – ističe Nikolić.


Pročitaj: Održan panel – Kako koristiti prezentaciju „Bač – nekad i sad“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here