U biblioteci u Obrovcu obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Dešavanja u ograncima Narodne biblioteke "Veljko Petrović"

250
Izvor: NB Veljko Petrović

Vreme u kojem živimo nameće potrebu stalne ekološke edukacije. Biblioteka je u toku sa svim dešavanjima koja se tiču kako lokalne zajednice, tako i dešavanja na globalnom nivou.


Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine 5. juna, ogranak je organizovao druženje sa članovima sekcije učenika osnovne škole „Bašta kao laboratorija“. Profesorica biologije Verica Savin održala je uvodno predavanje kako bi podsetila decu na značaj očuvanja životnog prostora, potrebu reciklaže, neohodnost brige za prirodu i značaj praktičnog delovanja ljudi na životno okruženje.

Kratka, poučna priča Šela Silverstejna „Dobro drvo“ koju je pročitala bibliotekarka Dušanka Papić, motivisala je decu, podstakla na razmišljanje i razgovor o beskrajnoj lepoti i dobroti prirode, ali i o ljudima koji je uništavaju.

Zanimljivim razgovorom, interesantnim pitanjima i odgovorima, a sve uz pomoć priručne literature namenjene mladima, mališani su izradili plakat kojim će svojim drugarima preneti poruke o značaju čuvanja prirode.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 


Pogledaj: Pozorišna predstava za decu „Guska na mesecu“ u Gradskom bioskopu

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here