U NB „Veljko Petrović“ obeležena Dečija nedelja

Deca na poklon dobila članske karte

111
Izvor: Pixabay

U Narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“ je i ove godine obeležena Dečija nedelja. Kao i širom Srbije, u periodu od 4. do 10. oktobra, realizovane su organizovane posete i radionice na Odeljenju knjige za decu.


Za moto ovogodišnje manifestacije izabrani su stihovi Ljubivoja Ršumovića: “Dete je dete, da ga volite i razumete“. Da ih zaista vole i razumeju, pokazali su i bibliotekari. Svi učenici prvog razreda su dobili na dar članske karte biblioteke, a samim tim i mogućnost da uplove u svet znanja, književnosti i mašte bez ikakvih prepreka.

Realizovane su i dve radionice sa decom predškolskog uzrasta, gde su se mališani upoznali sa lepotom koju nudi svet knjige i pravilima ponašanja, kako u biblioteci, tako i prema knjizi. Deca su razgledala knjige i slikovnice i družila se sa bibliotekarkama, koje su im na najlepši način predstavile Odeljenje knjige za decu. Na dar su mališani dobili članske karte.

Dečija nedelja obeležava se od 1934. godine, a od 1987. godine je na predlog organizacije „Prijatelji dece Srbije“ uvedena u zakon o društvenoj brizi o deci.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here