Uskršnja čarolija u biblioteci

Dešavanja u ogranku Narodne biblioteke “Veljko Petrović” u Obrovcu

237
Foto: Biblioteka

Uskrs je oduvek bio povod za druženja u biblioteci. Ogranak biblioteke u Obrovcu nastavlja tradiciju i sa decom organizuje Uskršnje radionice.


Povod i tema reklo bi se isti, ali maštovitost i kreativnost ovih mališana svaki put prevaziđe očekivanja. Predškolci sa vaspitačicom Gordanom Vukojev – gosti ogranka na ovoj prazničnoj radionici svojim osmesima i entuzijazmom stvorili su novu čaroliju i obojili praznik divnim prolećnim bojama.

Pričama o Uskrsu, pesmicama o najlepšem prazniku mališane je obradovala bibliotekarka Dušanka Papić, a oni su uzvratili pesmom i koreografijom igre koju su naučili u čast praznika.

Kao i do sada, biblioteka je pokazala da je mesto koje kreativnost i slobodu stvaranja stavlja na prvo mesto, podstičući inovativnost, kreativnost i stvaralački potencijal.

Jaja, pilići, zečevi, cveće i trava od hartije u boji, „pravi“cvetovi maslačka, bele rade, tek procvalih pupoljaka jabuke, listovi breze i tek ubrana trava bili su dovoljni da se napravi čarolija: venčići, gnezda i da se na poseban način ukrase jaja od kartona.

Nastale su divne uskršnje kreacije koje će krasiti vrtić i ogranak Biblioteke, a svima zajedno ulepšati ove praznične dane.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]


Pogledaj: Izložba u ogranku Narodne biblioteke u Obrovcu

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here