Vesna Egerić predstavila publici svoju knjigu „Ukus trešanja“

Promocija održana u bačkopalanačkoj biblioteci u okviru Regionalne manifestacije "Noć knjige"

285

Regionalna manifestacija „Noć knjige“, koja promoviše čitanje i knjigu održana je ove godine po dvadeset i peti put, od 10. do 12. decembra. Ovogodišnji slogan manifestacije „Priča koja traje“, okupila je veliki broj biblioteka i izdavačkih kuća da zajedničkim aktivnostima neguju kulturu čitanja.


Narodna biblioteka „Veljko Petrović“, već tradicionalno učestvuje u različitim aktivnostima koje promovišu ovu manifestaciju,a ovaj put bila je domaćin promocije zbirke „Ukus trešanja“, autorke Vesne Egerić, koja je prisutne upoznala sa svojom knjigom i njenim nastankom.

Kao poklon sadašnjim i budućim čitaocima predstavila je knjigu, koja se sastoji se od osamnaest istinitih priča. Glavni motiv ove zanimljive knjige je stil pisanja jer se svaka priča završava neobičnim preokretom.

Priče su pisane, kako sama autorka kaže, pod uticajem „Poratnih priča“ Alberta Moravije, one su životne, obuhvataju različite segmente putovanja, prošlih ljubavi i drugog, a na čitaocu je da prosudi šta je istina, a šta je fikcija.

Izabrane priče čitala je Karmen Antić, koja nas je upoznala i sa bogatim i raznovrsnim  stvaralačkim opusom Vesne Egerić. Odabranim melodijama, Klub klasične gitare „Akord” u sastavu Isidora Đilas, Nemanja Bognar, Kristina Šuljan, Danica Kulački i Marko Šalić, muzički je obojio književni program.

Knjigu „Ukus trešanja“ možete iznajmiti u NB „Veljko Petrović, na Odeljenju za odrasle.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here