Запис времена у писму азбуке и глагољице

Књижевно вече са Миланом Николиће Изаном у Бачкој Паланци

173
Фото: Милан Николић Изано/Facebook

Народна библиотека „Вељко Петровић“ наставила је и овог лета са представљањем занимљивих књижевних дела и аутора. У петак, 26. августа 2022. године, одржана је промоција дела Милана Николића Изана, књижевника из Београда.


Ово књижевно дружење је, након кратког обраћања аутора, својим „Плесом живота“, започела Арлета Галечић. По речима аутора, сваки појединац из природе добија енергију потребну за здрав, плодоносан и благодатан живот, што је ова млада уметница и дочарала.

Током вечери, аутор је представио свој десетогодишњи рад, односно својих шест објављених књига: „Ланац љубави“, „У даху издаха“, „Винчанска кабала у ланцу љубави“, „Дневник душе“, „Жиг врелих усана“ и „Дах бронзане трачанке“. Такође, Николић је говорио и о тајнама које су сачуване у писмима азбуке и глагољице, његовом поимању и тумачењу истих, те о наслеђу које смо преко њих добили од предака.

„Корелативност у структури Реалности, чини оправданим и сваки покушај повезивања законитости организације живота и лингвистичких правила, дозвољавајући формулисње веза између разнородних феномена сродних начела структуризације – бројчаних и знаковних система као форми и облика реализације одговарајућих морфогенетских феномена са психолошким појавама памћења, мишљења, говора и просторног опажања“. (Из рецензије Горана Марјановића)

По речима аутора „сви смо ми светлосна (енергетска) бића, делови једног и на овом свету боримо се за прочишћење своје душе, те треба да испунимо тело, душу и ум љубављу, и задовољимо се малим стварима и препустимо се емоцијама и осећањима“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here