Zbirka poezije „Ljubav za vekove“ predstavljena publici

Autora Dragana Dežareva iz Čelareva

369
Foto: Narodna biblioteka "Veljko Petrović"

BAČKA PALANKA: U Narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“ posebno pažnja posvećena je  književnim programima. Jedan u nizu takvih programa, bila je i promocija zbirke poezije Dragana Dežarova, održana u petak (26.11.) u Galeriji Biblioteke.


Autor iz Čelareva, član Književnog kluba „Dis“, palanačkoj publici se predstavio knjigom „Ljubav za vekove“. Reč je o zbirci ljubavne poezije, koja se sastoji od sedamdeset i dve pesme i svaka od njih je posvećena ženi.

Zanimljivo književno druženje, upotpunili su i brojni gosti, koji su dali podršku i vetar u leđa autoru. U programu su učestvovali: Nenad Živkov, ispred Književnog kluba „Dis“, Branislav Latinović, recenzent knjige, dok je stihove govorio Branislav Čolak.

Predstavljajući svoje stvaralaštvo pesnik je poručio budućim čitaocima da će pesme čitati u jednom dahu i posle pročitanog biti srećniji, što smo posle svakog pročitanog stiha kao slušaoci i doživeli. Recenzent je istakao „Knjiga se može posmatrati i kao neka vrsta zaveštanja za buduće naraštaje, nalik na jednu pesmu skladno ukomponovanu od više njih, koja će privući pažnju čitalaca“.

U muzičkom programu ove uspešne promocije učestvovali su članovi Kluba Klasične gitare „Akord“, Goran Jović, pesnik i kantautor, Dragoljub Stupar, Aleksandra Banjac, Milenko Kerkez. Knjigu je štampao Novosadski kulturno-obrazovni krug, koji promoviše slobodno izdavaštvo i drugačije perspektive u savremenoj književnosti. Ilustracije u knjizi i na koricama, imaju potpis  Jelene Rackov.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here