Bačkopalanačko Udruženje veterana folklora „Koreni“ iz Bačke Palanke, predstavljali su Bačku Palanku na međunarodnom festivalu „Zlatibore zaigraj 2016“ koji se održao proteklog vikenda na Zlatiboru.

Šesti po redu festival folklora organizovalo je zlatiborsko Udruženje za negovanje narodne tradicije 3. decembra 2016. u sportskoj dvorani u Čajetini . Učestvovala su 42 KUD-a sa prostora nekadašnje Jugoslavije i dijaspore. Više od 1000 igrača je predstavilo raznolikost igara, unikatnost i lepotu nošnji, kao i duh iz svojih krajeva.


Ovo je drugi put kako Udruženje učestvuje na ovom festivalu, i planiraju da nastave tradiciju. Koncert je bio veoma posećen, i kako navode članovi „Korena“, prezadovoljni su nastupom i organizacijom. Veterani „Korena“ iz Bačke Palanke su se predstavili koreografijom „Vlaške igre“ i osvojili burne aplauze publike.

„Nosimo odlične utiske sa festivala i sa još većom motivacijom nastavljamo da istražujemo nasleđe naše lepe Srbije. Pozivamo sve zainteresovane građane opštine Bačka Palanka da nam se pridruže da zajedno igramo, pevamo i družimo se.“ – istakli su članovi Udruženja.

Pogledajte kako je to izgledalo:

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here