Ljubav prema muzici traje: 14 godina AKORDA

1775

Klub klasične gitare AKORD je 16. juna 2017. godine obeležio četrnaest godina postojanja koncertom koji je održan 16. juna 2017. u Svečanoj sali Muzeja.


Na ovom koncertu su svoj prvi nastup sa gitarom zabeležilo je šestoro učesnika, a još desetak su to uradili po već ko zna koji put. Osim klasične gitare prisutni su mogli čuti i električnu gitaru, ukulele, kao i vokalni trio Nikolina Popić, Marko Segedi i Gavrilo Abrić koje je spremala prof. Ivana Tadić.

Fotografija sa koncerta

Među onima koji su svirali klasičnu gitaru posebno su se istakli Kristina Šuljan (koja je ove godine učestvovala na takmičenju na Vojvođanskom festivalu klasične gitare i osvojila II-1 nagradu) i Marko Segedi (koji je ove godine na školskom takmičenju u MŠ „Stevan Hristić“ osvojio I-1 nagradu)

 

Drugi koncert ovog meseca održan je 23.06.2017. godine u Svečanoj sali Muzeja Grada Bačke Palanke.

Nastupili su članovi Kluba sa klasičnim gitarama i gosti: Hor Kulturnog kluba „Zvono“ sa dirigentom prof. Đurđinom Ristić, pesnici iz KK „Dis“, Dejana Dongo i Goran Jović, kao i Rok Akord sa vokalima Tamara Lakić, Milana i Ema Aliđukić, električne gitare Uroš Kovačević i Đorđe Vuković, bas gitara Stefan Kurćan.
Fotografija sa koncerta

Reč Marka Šalića:

„Tokom 14. godina postojanja održala nas je ljubav prema muzici uopšte, pa i prema gitari, jer se na našim koncertima moglo čuti i mnoštvo drugih instrumenata (harfa, klavir, saksofon, klarinet, tamburice, udaraljke, električne gitare, pevanje…). Klub je ostao otvoren za sve one koji žele da prezentuju svoj talenat iz bilo koje oblasti umetnosti. Mnogi su na ovim koncertima zabeležili svoje prve nastupe, a tokom godina mogli smo uživati u izvođenjima najtalentovanijih učenika i studenata muzike, kao i njihovih profesora.

I među članovima Kluba bilo je učesnika koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima, pa je tako npr. Luka Jovanović bio laureat na Vojvođanskom festivalu klasične gitare, Nenad Pušara 3 godine za redom takođe laureat i otom i Jelena Čapanda 3 puta za redom laureat (tj I-1 nagrada) na istom ovom takmičenju“, priča Marko ovom prilikom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here