Poseta dece iz Silbaša i Paraga Muzeju grada Bačka Palanka

Prva poseta renoviranom Gradskom muzeju

771

U subotu 20. juna Muzej grada Bačka Palanka posetila su deca osnovnih škola iz Silbaša i Paraga.


Ova deca, u organizaciji Opštine Bačka Palanka i Crvenog krsta Bačka Palanka, borave u odmaralištu Crvenog krsta na Bagremari, u sklopu letnjeg kampa.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

Deca su prošetala vođena stručnim vođstvom, podeljena u dve grupe, kroz postavke Muzeja grada. Oduševljeni onim što su videli i naučili o prošlosti našeg kraja izrazili su želju da ponovo posete naš Muzej.

Na kraju posete poigrali su se sa muzejskim mačkom Ramzesom.


Kako je naš Muzej dobio „kustosa“?

Verovatno se sećate napuštenog mačka koji je povremeno dolazio do našeg Bioskopa i dočekivao posetioce ispred ulaza?

Pošto Bioskop već neko vreme ne radi, zbog pandemije izazvane korona virusom, mačak se nije pojavljivao. Jedno jutro smo ga pronašli pretučenog, sa brojnim teškim povredama, ispred bioskopskog ulaza.

Odnet je kod veterinara gde je operisan, povrede su sanirane. Konstatovano je da je za njegove povrede kriv ljudski faktor, da ima gangrenu, brojne ožiljke i sepsu. Doktor specijalista veterinarske medicine Dragan Puđa i zaposleni u „Va va vetu“ dali su sve od sebe da mačak ozdravi.

„Sada je on naš muzejski mačak i čuvar Ramzes koji se silno obradovao kada su deca došla u posetu i pratio ih tokom njihovog boravka kod nas. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo veterinarskoj ambulanta „Va va vet“ na njihovoj nesebičnoj podršci i pomoći“, kažu iz Kulturnog centra Bačka Palanka.


Pogledaj: Druženje bačkopalanačkih đaka na Bagremari

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here