Program manifestacije „Muzeji za 10“ u Bačkoj Palanci

163
Izvor: Kulturni centar Bačka Palanka

Ove godine po sedmi put organizuje se manifestacija „MUZEJI ZA 10“ i to od 12. do 18. maja. Tema ove godine je „Budućnost muzeja: Nove ideje, nove prakse“.


Kulturni centar Bačka Palanka sa svojim programom učestvovaće na ovoj Manifestaciji, a tokom trajanja ulaz će biti besplatan.

Program planiran za manifestaciju „Muzeji za 10“

U toku trajanja Manifestacije „Muzeji za 10“ u Muzeju grada Bačka Palanka posetioci će moći da pogledaju izložbu kostima „Tvoja ruka u mojoj“ autora Tijane Sićević, diplomiranog primenjenog umetnika i master umetnika scenskog dizajna.

Kostimi koji će biti izloženi rađeni su za istoimenu pozorišnu predstavu koja je na repertoaru pozorišta Madlenijanum. Pozorišna predstava „Tvoja ruka u mojoj“ je istinita priča o jednom od najvećih svetskih književnika Antonu Čehovu i njegovoj ženi slavnoj glumici Olgi Kniper.

Ove godine 17. Evropska noć muzeja se obeležava u subotu 15. maja.

Program planiran za 15. maj od 17.00 časova

Radionica – lepota kroz vekove

U Muzeju grada biće održana radionica „Lepota kroz vekove“ na kojoj će prisutni moći da  nauče da prave zlatne maske, zlatne kreme i zlatno mleko koje su koristile egipatske kraljice: Hatšepsut (1473 p.n.e.- 1458 p.n.e.) prva žena faraon, Nefertiti (1353 p.n.e. – 1336 p.n.e.) čije ime znači „lepotica je stigla“ i Nefertari (rođena 1300 p.n.e.), supruga i glavna žena Ramzesa II. Sve što budu napravili na ovoj radionici, uz stručnu pomoć medijatorke Dragane Janković, učesnici će moći da ponesu svojoj kući.

Radionica za izradu odeće i kostima u 18.00 časova

U Muzeju grada biće realizovana i radionica na kojoj će deca moći da nauče kako se kreiraju kostimi kao i drugi svakodnevni odevni predmeti.

Deca će proći kroz ceo proces izrade odeće, od inspiracije do realizacije.

Ukoliko želite da kreirate kao poznati modni dizajneri, naučite da radite radne, umetničke i tehničke skice možete da se prijavite za ovu radionici.

Radionicu će voditi Tijana Sićević, diplomirani primenjeni umetnik i master umetnik scenskog dizajna.

Prezentacija elektronske publikacije „50 godina Rok muzike u Bačkoj Palanci“ u 19.00 časova

U Galeriji Muzeja grada biće održana prezentacija elektronske publikacije „50 godina rok muzike u Bačkoj Palanci“. Izdanje će nakon toga biti dostupno u vidu elektronske knjige preko interneta.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstom Ministarstva kulture i informisanja Republike
Srbije.


Pogledaj: Radionica: Upoznavanje sa Brajevom azbukom i izrada ikebana i cvetnih aranžmana

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here