Свечаност поводом постављања спомен плоче Властимиру Весковићу

У среду, 02. фебруара у Музеју града

1269
Извор: Културни центар Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – У среду 2. фебруара, у 18.00 часова у Музеју града, обележено је постављање спомен плоче професору Властимиру Весковићу уз присуство новинара и породице.


Професор Ратко Ненадић, на чију иницијативу је ова плоча постављена, рекао је да је за покретање иницијативе за подизање спомен плоче професору Весковићу имао  много спортских разлога за то.

По њему посебно треба истаћи професионалне и људске разлоге јер је професор Весковић увек помагао талентованим али и мање талентованим ученицима а посебно је био осетљив на ученике путнике. По свему томе био је изузетан и служио је као узор, а таквима се мора одати признање, рекао је Ненадић. У односу на све што је урадио, рекао је даље, мора се признати да је ово признање скромно а по њему морало је доћи и много раније.

На крају свог обраћања, Ратко Ненадић се захвалио председнику општине Бачка Паланка Браниславу Шушници, директорици Културног центра Ољи Нађ, Покрајинском заводу за заштиту културе, донатору плоче каменоресцу Лазару Ступару и породици професора Весковића јер без њихове сагласности све ово не би имало смисла.

На самом крају обратио се присутнима и Веселин Весковић, син професора Весковића и захвалио се свима у име своје породице.

Властимир Весковић – професор физичког васпитања рођен је у Руми 1910., преминуо 2001. У Бачкој Паланци радио од 1949. прво у Гимназији, а затим у Економској школи до пензионисања 1970. Од 1950. до пензионисања био и начелник друштва за телесно васпитање „Партизан“ у Бачкој Паланци. Са „Партизаном“ освојио 9 застава Маршала Тита – награда за екипног првака Југославије у партизанском вишебоју (5 гимнастичких и 5 атлетских дисциплина – екипа од 8 такмичара). Добитник прве додељене октобарске награде града Бачке Паланке 1966. године.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here