Koncert pijaniste Mohameda Šamsa u Bačkoj Palanci

Izvodio je raznovrstan repertoar kao kamerna muzika i solista širom Sjedinjenih Država,  kao i u Engleskoj, Škotskoj, Italiji, Austriji...

296
Izvor: Kulturni centar Bačka Palanka

BAČKA PALANKA: U organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka u utorak, 14. decembra u 19.00 časova, u Muzeju grada, biće održan koncert izuzetnog egipatskog pijaniste Mohameda Šamsa.


Pijanista Mohamed Šams uživa u raznolikom muzičkom životu kao izvođač sa jakim naglaskom na kamernoj muzici i zanemarenim i retkim kompozitorima kasnog devetnaestog i zagovornik muzike dvadesetog veka.

Izvodio je raznovrstan repertoar kao kamerna muzika i solista širom Sjedinjenih Država,  kao i u Engleskoj, Škotskoj, Italiji, Austriji, Češkoj, Nemačkoj, Tunisu, Kini, Japanu, Egiptu…

Šams je tri puta predstavljen na izložbi mladih umetnika, uključujući jedan put isključivo posvećen njegovim snimcima uživo. Bio je finalista na Vašingtonskom međunarodnom pijanističkom takmičenju i polufinalista na Škotskom pijanističkom takmičenju.

Šemsove muzičke studije donele su mu doktorsku diplomu na Hart školi, Univerzitet Hartford. M.M., sa nagradom Harold Bauer od The Manhattan School of Music i B.M sa odlikom na Konzervatorijumu u Kairu.

Na koncertu Šams će svirati dela: Baha, Lista, Šuberta, Šopena, Betovena…

Ulaz na koncert je besplatan.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here