Летњи акорди у Словачком дому

Наступили чланови клуба класичне гитаре "Акорд" и књижевног клуба "Дис"

160
ФОТО: Недељне Новине

Недавно су у Словачком дому одржани по четврти пут „Летњи акорди“. По речима председника Клуба класичне гитаре „Акорд“, Марка Шалића, организација је била перфектна, а музичарима је одговарала сала Словачког дома.


„Реткост је да „Акорд“ може да наступи у тако добрим условима“, каже Шалић за Недељне Новине. „У самом програму који је трајао преко два сата, било је доста учесника. Почели смо са пет најбољих наших чланова и одабрали двадесетак минута нашег репрезентативног програма, а учествовали су Јелена Чапанда, Вукашин Петрић, Гаврило Абрић, Кристина Шуљан и Марко Шалић“.

„После нас је уследио један џез трио, њега чине Марко Новак, који је завршио Конзерваторијум у Бечу и тренутно је на мастерс студијама џез гитаре, други члан је у Паланци релативно познат Иван Савић који свира у више састава, а трећи члан, бас гитариста Зоран Гавриловић који је такође свирао у више бендова. После њих је наступио песник и кантаутор Горан Јовић са Американцем Рајаном Донахјуом који је свирао укулеле, који је већ редован на нашим концертима. У једној од песама Горана Јовића, наступио је и рок музичар из Бача, Ђорђе Вуковић, на бас гитари“, рекао је Шалић.

После њих на бину је изашао један домаћи, паланачки дует „Семе и племе“ у саставу Саша Лазаревић, вокал и бас гитара и Зоран Тошић, електрична гитара. Извели су три кавер песме, једна од њих је народна и то све на један занимљив и савремен начин. Следио је „Штим срца“ са Алиђукић Миланом и Пушара Ненадом који су били на висини задатка.

На крају је наступио већ поменути Ђорђе Вуковић, који је у Сомбору завршио средњу музичку школу, а као највеће своје успехе наводи наступ са „Рибљом Чорбом“ и „Ван Гогом“.

Наступили и песници из књижевног клуба „Дис“

Током целог програма наступили су и песници из књижевног клуба „Дис“, Слободан Мићић са модерним стиховима, Ненад Живков – Неша са афоризмима и Јелена Лазаревић, председница „Диса“ која је говорила своје песме. Сала Словачког дома је била скоро пуна, коментари су позитивни. Концерт је снимљен и његови делови ће бити објављени на Јутјубу, а БАП нет је приказао један леп прилог о догађају.

У септембру, углавном петком, „Акорд“ ће наступати у програму „Идејне мреже“ из Новог Сада у библиотеци „Вељко Петровић“, и у Гајдобри на „Дучићевим поетским вечерима“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here