Nastavak rada novom snagom i energijom

Kulturni klub "Zvono"

843

Mešoviti gradski hor „Zvono“ u Bačkoj Palanci, nastavio je sa radom ubrzo nakon ukidanja vanrednog stanja, sa novom snagom i energijom.


Ono što je bilo primetno jeste veliko ushićenje pevača zbog ponovnog okupljanja. Planiran za jun, koncert „Zvona“ nije se mogao održati zbog višemesečne pauze koju je uzrokovala pandemija korona virusa, ali sledeći možemo očekivati na jesen.

Na repertoaru pomenutog koncerta, trebale su se naći kompozicije pisane na stihove naših čuvenih pesnika – A. Šantića, B. Radičevića, D. Trifunovića, A. Dedića i drugih – a u aranžmanu dirigenta hora Đurđine Ristić.

Specifičnost ovog koncerta, pored pomenutih kompozicija, bila bi i to što bi sve kompozicije, umesto uobičajenog „a kapela“ (bez instrumentalne pratnje) stila, bile praćene i instrumentima.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Ipak, pomenute okolnosti delimično su osujetile celokupnu ideju – ali donele su i nove ideje i novi muzički repertoar, koji je, kako kaže rukovodilac hora, veoma ambiciozan. U žanrovskom smislu, biraju se kompozicije koje pripadaju različitim stilovima – umetničkoj, zabavnoj, narodnoj, filmskoj i džez muzici, a peva se na mnogo različitih jezika.

Sve ovo daje kao rezultat, specifičnu muzičku „šaru“ na muzičkom ćilimu koji članovi ovog ansmbla neumorno tkaju već petu godinu za redom.

– Ostaje još da iz Kulturnog kluba „Zvono“ uputimo poziv svim zainteresovanim sugrađanima koji umeju lepo da pevaju i vole da se druže, putuju i nastupaju, da se priključe horu. Sve dodatne informacije možete pronaći na njihovoj Fejsbuk stranici. I zato, pevajte!.. Jer, kako Andrić kaže: „Milo je Bogu da vas vidi gdje vam je život pjesma i ples“ – zaključila je na kraju obraćanja Đurđina Ristić, dirigent Mešovitog gradskog hora „Zvono“ iz Bačke Palanke.


Pogledaj: Koncert povodom 17 godina „Akorda“

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here