Neophodan je kvalitetan klavir za muzičku salu grada

Direktorka ŠOMO "Stevan Hristić", Sandra Milutinović osvrnula se na početak školske godine i organizaciju Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije

134

Posle prva dva meseca nastave u Muzičkoj školi „Stevan Hristić“, direktorka Sandra Milutinović, za Nedeljne novine, rekla je:

– U procesu smo sabiranja utisaka u prva dva meseca nastave, svega onoga što smo planirali i mogućnosti da to realizujemo. Nastava se odvija normalno u isčekivanju menjanja modela predavanja, što ipak stvara određenu dozu napetosti, ali za sada odolevamo. Nadamo se da ćemo do kraja školske godine imati dovoljno dobre uslove da bismo sa učenicima mogli raditi što kvalitetnije. Tu mislim i na brojne vannastavne aktivnosti koje su planirane i kojima težimo u cilju unapređenja same komunikacije sa učenicima, u radu na njihovoj motivaciji i zadovoljstvu, jer je to i najvažniji deo pohađanja muzičke škole i savlađivanja instrumenta koji izučavaju. Možemo reći na kraju prve četvrtine školske godine, da sve teče dosta dobro i sve dok budemo mogli raditi sa decom direktno, nastava neće trpeti. Početkom oktobra imali smo Dečiju nedelju, koja je obeležena u našem gradu od 4-7. oktobra i zadovoljstvo nam je što smo pozvani od strane Kulturnog centra, da uzmemo udela u tome – ističe Milutinovićka i dodaje:

– Ove godine smo, višegodišnju saradnju sa vrtićima, unapredili tako da smo u sali Kulturnog centra u Muzeju grada, pripremili jedan jednočasovni program. Prezentovali smo instrumente, trudeći se da to bude što interesantnije i prilagođeno dečijem uzrastu. Deca su pažljivo pratila predstavljanje violine, harmonike, flaute i klarineta. Uz druge medijske sadržaje, 7. oktobra imali smo najlepšu i najpažljiviju publiku. Takođe, već razmišljamo o prvim nastupima naših učenika, poznatih „Javnih časova“, ali još uvek osluškujemo situaciju oko pandemije, no verujemo da ćemo početkom novembra održati prve koncerte – kaže direktorka, koja se u nastavku razgovora osvrnula na ono što je najinteresantnije ove školske godine:

– Najviše nas okupira pripremanje dokumentacije za kandidaturu za organizaciju Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije, a nadamo se da ćemo i je i dobiti. Jedna o najvažnijih stvari vezanih za festival je i nabavka polukoncertnog klavira, koji je neophodan da bi se sam festival mogao održati. Ono što se mora istaći, da taj klavir, koji će se smestiti u sali Muzeja grada, posle festivala, ne bi bio korišćen samo od strane muzičke škole, već i sam grad bi mogao dovoditi poznate pijaniste u bilo kojoj vrsti muzike. Nadamo se da će lokalna samouprava imati sluha i razumevanja za to, i da će u tom našem nastojanju da obogatimo i upotpunimo koncertnu salu našeg grada, da nam pomogne. Očekujemo i odgovore od naših privrednika, kojima smo se obratili, tražimo i još neke izvore i naćićemo rešenje da naš grad dobije jednu kvalitetnu koncertnu salu sa kvalitetnim klavirom. Mi, konzumenti kvalitetne muzike, iskreno se nadamo da će grad vrlo skoro dobiti dovoljno kvalitetan klavir, da možemo uživati u koncertima najboljih naših, a možda i inostranih, pijanista jer Bačka Palanka je to odavno već zaslužila, dokaz za to je i uspešan festival klavira, koji se do pojave Kovida, redovno organizovao u našem gradu – završava direktorka ŠOMO „Stevan Hristić“, Sandra Milutinović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here